Da li znate šta ulazi u prosek zarade prilikom obračuna godišnjeg odmora ili bolovanja vaših zaposlenih?

Da li znate šta ulazi u prosek zarade prilikom obračuna godišnjeg odmora ili bolovanja vaših zaposlenih?

Dragi poslodavci,

Verovatno ste se već zapitali šta tačno ulazi u prosek zarade prilikom obračuna godišnjeg odmora ili bolovanja vaših vrednih zaposlenih. Nema brige, evo kratkog vodiča kako to uraditi na pravi način.

Prvo, setite se svih bonusa, uvećanja zarade i dodataka koji su isplaćeni u prethodnih 12 meseci. To uključuje i sve vrste dodatnih nagrada za izuzetne rezultate, kao i uvećanja koja ste odobrili u toku godine.

Obratite pažnju i na sve beneficije koje redovno isplaćujete, kao što su prekovremeni rad, dodaci za rad na praznike, kao i druge vrste stimulacija koje ste implementirali u poslovnu politiku.

Nemojte zaboraviti na specijalne povlastice koje su vezane za rođendane vaših zaposlenih. To može uključivati bonuse u naturi ili posebne nagrade koje ste obezbedili za taj poseban dan.

Kada sve ovo imate na umu, saberite sve ove komponente i podelite ih sa 12 kako biste dobili prosek zarade. Ovim ćete osigurati da vaši zaposleni dobiju pravednu i ispravnu naknadu tokom perioda godišnjeg odmora ili bolovanja.

Obezbedite da vaši zaposleni shvate koliko cenite njihov trud i doprinos. Ulaganje u njihovo blagostanje i zadovoljstvo je ulaganje u dugoročni uspeh vašeg preduzeća.

Hvala vam na pažnji i ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nedoumica, slobodno nas kontaktirajte. Vaša pažnja prema detaljima u obračunu zarada vaših zaposlenih stvara osnovu za produktivno i motivisano radno okruženje.

S poštovanjem,

Marko Đorđević

× Zapošljavamo! Saznajte više na sledećem: LINKU